Partia Demokristiane PDK

PDK është një nga partitë më të vjetra shqiptare, e krijuar nga intelektualë dhe figura elitare me peshë në politikën dhe kulturën shqiptare, që në periudhën e Luftës së Dytë Botërore. Në vitet e para të vendosjes së sistemit komunist në Shqipëri (1945-46) PDK, në kundërshtim me vullnetin e regjimit, u organizua dhe u shtri në disa qytete krsyesisht të banuara nga qytetarë të besimit katolik, të cilët përbënin qëndrat e rezistencës antikomuniste. Regjimi reagoi ashpër dhe të gjithë themeluesit, drejtuesit lokalë dhe aktivistët kryesor të PDK-së u arrestuan, u burgosën, u internuan ose u pushkatuan. Asnjë grupim tjetër politik e shoqëror nuk u godit më ashpër sesa bashkësia katolike shqiptare.

Partia Demokristiane PDK

Ne Fokus

  • November 30, 2016 0 Comment
    PARIME DHE PROGRAMI I PART

    “PARIMET” Mbështetje në vlerat e qëndrueshme të traditës më të m

    Read More

Galeria